Sponsoring Paralympisch Team Larissa & Haliegh

9 september 2016 was een speciale dag voor Vianny Premsela (eigenaar VP IT Support) en helemaal voor Larissa Klaassen en Haliegh Dolman.
Waarom? Daarvoor moeten we even terug in de tijd.

De zo goed als blinde Larissa werd in 2014 door de Viva uitgeroepen tot de Stoerste vrouw van Nederland. Zij combineert niet alleen haar studie Informatica aan de Hogeschool van Amsterdam succesvol met een topsportcarrière. Ze ontwikkelde tevens een braillesysteem voor wiskundige tekens, waardoor deze tekens herkend kunnen worden door de schermlezers die veelal door blinden en slechtzienden gebruikt worden. In 2013 begon zij met wielrennen op een tandem en was daarin al snel succesvol. Ze werd zij tweemaal Nederlands kampioen tijdrijden waarna zij overstapte naar het baanwielrennen.

Haliegh Dolman combineert haar studie ook met het wielrennen en ontwikkelde zich tot een toptalent, zowel op de baan als op de weg.
Eind 2014 besloot zij haar krachten te verenigen met die van Larissa en als pilote voor op de tandem plaats te nemen met als doel kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Rio. Dat dit een veel belovende combinatie was bleek al snel. De dames werden Nederlands kampioen tijdrijden en in 2016 wereldkampioen op de kilometer tijdrit.

‘Opgeven en iets niet kunnen, komen niet voor in mijn woordenboek’ zei Larissa in een interview voor Geleidehond.nl. Ambitie, doorzettingsvermogen en prestatiegerichtheid zijn waarden waar Vianny niet alleen respect voor heeft maar ook waarden die hij zelf hoog in het vaandel heeft staan. Of zoals hij het zelf verwoordde:
‘Jij laat zien dat een beperking geen beperking hoeft te zijn.’ Daarom besloot hij in met zijn bedrijf VP IT Support één van de twee hoofdsponsoren van Paralympisch Team Larissa en Haliegh te worden en de dames zo het laatste duwtje richting de Paralympische Spelen in Rio te geven. Op 7 mei 2016 werd de cheque daartoe feestelijk overhandigd.

Uitreiking cheque

Sponsoring-VP-IT-Support-Overhandiging-cheque

Paralympische spelen 2016 – Rio de Janeiro Brazil

Sponsoring-VP-IT-Support-Uitreiking-medailles

Huldiging Paralympisch Team NL – Grote Kerk, Den Haag

Sponsoring-VP-IT-Support-Huldiging-grote-Kerk-Den-Haag-